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BABYBIO FARMS

BABYBIO FARMS

Welcome to our Babybio farms: a project with a human heart about looking after nature and bringing out flavour.

At Babybio, we've always believed in carefully selecting our ingredients and building up lasting relationships with partner producers. Now, we're going even further with organic French subsidiaries at two small farms in the Loire.

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MIRÉ FARM

Our 94-acre farm in the little village of Miré is located in a region with a rich agricultural past.

This unique area is home to streams and rivers that have caused rock erosion over the years and created loam soil suitable for growing fruit and vegetables.

The Miré farm is an adventure in how to work with nature! This is why we've chosen agroforestry farming. With this method, trees and crops share the same plot. This has significant benefits when it comes to protecting the soil and local biodiversity.

The Miré farm is also about exploring what's possible! These unique agricultural resources allow us to test and grow ancient crop varieties and add unusual ingredients to our infant food products.

Paul EXPLORER IN CHIEF AT THE MIRÉ FARM
Paul EXPLORER IN CHIEF AT THE MIRÉ FARM

"As a market gardener, you don't often have the chance to work on an agroforestry farm producing baby food. It's a real challenge with lots of new discoveries. I can also be truly creative and feel supported by the team."

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CROSMIÈRES FARM

In the little village of Crosmières, a few kilometres from Miré, our second farm is located on incredible land with sandier, richer and deeper soil than that found in Miré.

Just like Miré, the Crosmières farm is 94 acres and the plots are organically farmed in a way that protects nature.

Historically, conservation agriculture was used at Crosmières, and we've decided to continue using "regenerative" agricultural practices. This involves limiting work on the land as much as possible and encouraging natural soil cover to help maintain the soil, recycle mineral elements and develop biodiversity.

Nicolas EXPLORER IN CHIEF AT THE CROSMIÈRES FARM
Nicolas EXPLORER IN CHIEF AT THE CROSMIÈRES FARM

With over 25 years' market-gardening experience, passionate organic-farming specialist Nicolas is interested in exploring what's possible. He has developed multiple talents and expertise to manage our little Crosmières farm and enthusiastically embark on the Babybio adventure.

Farm news

Un couvert végétal pour cette période hivernale

Un couvert végétal pour cette période hivernale

Zoom sur nos courges

Zoom sur nos courges

C’est l’heure de la récolte !

C’est l’heure de la récolte !

Un partenariat qui favorise la biodiversité

Un partenariat qui favorise la biodiversité

Oh les jolies courgettes zébrées !

Oh les jolies courgettes zébrées !

Pas de repos sur les fermes Babybio

Pas de repos sur les fermes Babybio

Des nouvelles de nos rhubarbes

Des nouvelles de nos rhubarbes

Nouvel ingrédient !

Nouvel ingrédient !

Ça pousse les oignons !

Ça pousse les oignons !

L’heure est à la plantation

L’heure est à la plantation

Place au bilan 2021

Place au bilan 2021

Tous beaux, tous ronds !

Tous beaux, tous ronds !

Des nouvelles de nos potimarrons verts

Des nouvelles de nos potimarrons verts

Les aléas de la nature

Les aléas de la nature

Fin de la récolte des pommes de terre

Fin de la récolte des pommes de terre

Ça pousse !

Ça pousse !

Les courgettes, c’est chouette !

Les courgettes, c’est chouette !

Pour le plaisir des yeux et bientôt des papilles

Pour le plaisir des yeux et bientôt des papilles

Vous allez l’adorer !

Vous allez l’adorer !

Le mildiou, c’est quoi ?

Le mildiou, c’est quoi ?

Sacrée météo ! ou Quand Dame Nature s’en mêle…

Sacrée météo ! ou Quand Dame Nature s’en mêle…

La star de nos petits pots

La star de nos petits pots

Une variété inédite !

Une variété inédite !

Des nouvelles de nos oignons

Des nouvelles de nos oignons

L’enfouissement, késako ?

L’enfouissement, késako ?

Top départ des plantations 2021

Top départ des plantations 2021

Un partenariat durable

Un partenariat durable

Une étape clé à ne pas manquer !

Une étape clé à ne pas manquer !

L'hiver est là !

L'hiver est là !

Miam !

Miam !

2020 : faisons le bilan

2020 : faisons le bilan

Le saviez-vous ?

Le saviez-vous ?

Oh la vache !

Oh la vache !

Encore un peu de patience

Encore un peu de patience

Bon à savoir

Bon à savoir

Coup dur pour nos oignons

Coup dur pour nos oignons

On va bientôt se régaler

On va bientôt se régaler

Place à la récolte !

Place à la récolte !

On a de la visite !

On a de la visite !

L'arrivée des cucurbitacées

L'arrivée des cucurbitacées

C'est bientôt tes oignons

C'est bientôt tes oignons

L'agroforesterie se poursuit

L'agroforesterie se poursuit

En rang d'oignons

En rang d'oignons

1er petit pot de nos fermes

1er petit pot de nos fermes

Au tour des courges

Au tour des courges

Notre première récolte

Notre première récolte

On a la patate !

On a la patate !

« La marée verte »

« La marée verte »

La famille s'agrandit

La famille s'agrandit

Silence, ça pousse !

Silence, ça pousse !

3,2,1... Plantez !

3,2,1... Plantez !

Paillage Naturel

Paillage Naturel

Culture des Céréales

Culture des Céréales

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VEGETABLES FROM OUR FARMS

For us, becoming a producer is an opportunity to test out all kinds of crops including ancient varieties and give forgotten ingredients a modern update.

These include green pumpkins, Sucrine du Berry squashes, wrinkled butternut squashes, Cinderella pumpkins, etc. Your little adventurers will love these unusual ingredients with uncommon tastes in the coming years!

Butternut
Ferme des Prés de Lucé

Butternut

La Butternut
Ferme de la charité

La Butternut

Pomme de terre
Ferme des Prés de Lucé

Pomme de terre

Potimachin
Ferme de la charité

Potimachin

Potimarron
Ferme de la charité

Potimarron

Potimarron vert
Ferme de la charité

Potimarron vert

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OUR RECIPES CONTAINING "HOMEGROWN" INGREDIENTS

Cultivons le goût du plaisir